• شیراز بلوار پاسداران نبش خیابان جهان آرا ساختمان یلدا (طبقه 4 واحد 3)
  • info@Khalifehlawyer.ir

آیا ارتباط از طریق پیامک یا تماس تلفنی مصداق رابطه نامشروع است ؟

آیا ارتباط از طریق پیامک یا تماس تلفنی مصداق رابطه نامشروع است ؟

آیا ارتباط از طریق پیامک یا تماس تلفنی مصداق رابطه نامشروع است ؟


رابطه نامشروع در واقع ارتباط غیرموجه زن و مردی است که بین آنها علقه شرعی وجود ندارد. رابطه نامشروع مصادیق فراوانی دارد و حصری نمی باشد . به همین علت برای تعیین مصادیق آن می بایست به عرف جامعه و شرع متوسل شد. رابطه نامشروع بر خلاف عمل منافی عفت که صرفا می بایست جسمی و لمسی باشد عام تر بوده و دایره شمول آن به نحوی است که هر رابطه ای که از حدود شرع خارج شده و در شرع قبیح باشد را در بر می گیرد ، در خصوص وضعیت رابطه ای که بین دو جنس مخالف از طریق پیامک و تماس می باشد.

برای اطلاع بیشتر میتوانید با بهترین وکیل شیراز غلامحسین خلیفه وکیل پایه یک دادگستری شیراز در ارتباط باشید .

باید گفت چنین رابطه ای به صورت مطلق نمی تواند نامشروع باشد و برای اینکه رابطه ای نامشروع تلقی شود می بایست حاوی پیام ها و گفتارهای جنسی و تحریک آمیز باشد.


مجازات رابطه نامشروع از طریق تماس تلفنی یا پیامک


قانون مجازات اسلامی در خصوص رابطه نامشروع از طریق تماس تلفنی و پیامک به صورت خاص و تحت عنوان جداگانه جرم انگاری نشده بلکه در ماده 637 قانون مجازات اسلامی هر گاه زن ومردی که بین آنها علقه زوجیت نباشد مرتکب روابط نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از زنا از قبیل تقبیل یا مضاجعه شوند به شلاق تا 99 ضربه محکوم خواهند شد و اگر عمل با عنف و اکراه باشد فقط اکراه کننده تعزیر می شود.


باید توجه داشت رابطه تلفنی یا پیامکی بین دو همجنس ولو با محتوای جنسی و تحریک آمیز خارج از شمول ماده 637قانون مجازات اسلامی است همچنین ارتکاب این جرم فقط توسط افراد بالغ قابل ارتکاب است لذا پسران زیر پانزده و دختران زیر 9 سال موضوع این ماده نخواهند بود.


نکته: جرم رابطه نامشروع از طریق تماس یا پیامک براساس ماده 104 قانون مجازات اسلامی غیرقابل گذشت می باشد و گذشت شاکی فقط به تخفیف و یا تبدیل مجازات در صورت صلاحدید قاضی می انجامد.


نکته: مجازات جرم رابطه نامشروع تلفنی یا پیامکی قابل تخفیف و یا تبدیل به جزای نقدی می باشد.


جرم رابطه نامشروع از طریق تماس یا پیامک تعزیری درجه 6 می باشد. حداقل مجازات مرتکب روابط نامشروع تلفنی یا پیامکی در قانون مشخص نشده است و قاضی این اختیار را دارد که با توجه به اوضاع و احوال مختلف برای مرتکب از 1 تا 99 ضربه شلاق تعیین کند.

به جرم رابطه نامشروع تلفنی یا پیامکی در چه مرجعی رسیدگی می شود؟


به جرم منافی عفت به طور مستقیم در دادگاه صلح رسیدگی می شود


منظور از جرم منافی عفت در این قانون ، جرائم جنسی حدی ، هم چنین جرائم رابطه نامشروع تعزیری مانند تقبیل یا مضاجعه در خصوص اینکه جرم رابطه مشروع تلفنی یا پیامکی نیز به صورت مستقیم در دادگاه رسیدگی خواهد شد یا خیر ! باید گفت که درست است که با توجه به ماده قانون آیین دادرسی کیفری به جرم رابطه نامشروع به طور مستقیم در دادگاه رسیدگی می شود و مرحله دادسرا و کیفرخواست در خصوص چنین جرائمی مصداق ندارد اما مقصود از جرم رابطه نامشروع در ماده فوق هر رابطه نامشروعی نبوده و تنها به روابط نامشروع لمسی و فیزیکی مستقیم در دادگاه رسیدگی می شود و سایر روابط نامشروعی که جرم بوده و جسمی نباشد ابتدا وارد مرحله رسیدگی و تحقیق در دادسرا می شود و در صورتی که به صدور قرار مجرمیت و کیفر خواست ختم شود وارد دادگاه کیفری 2 شده تا نسبت به رسیدگی و صدور رای اقدامات لازم انجام گیرد .


اثبات رابطه نامشروع پیامکی


ادله اثبات جرم رابه نامشروع از طریق تماس یا پیامک به مانند سایر جرائم براساس ماده 160قانون مجازات اسلامی اقرار شهادت شهود، سوگند و علم قاضی می باشد در خصوص پرینت مکالمات و تصویر گرفته از پیامک باید گفت که این مستندات دلیل نبوده و در حد اماره جهت کمک به علم قاضی می باشد . در خصوص پرینت مکالمات و تصویر گرفته شده از پیامک ها باید گفت که این مستندات دلیل نبوده و در حد اماره جهت کمک به علم قاضی می باشد.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

ارتباط با مدیریت