ممنوع الخروج کردن همسر ( چگونه همسر خود را ممنوع الخروج کنیم) در اصطلاح ممنوع الخروج کردن به این معنا می باشد که فردی به علت موانع قانونی ، قادر به خروج از کشور نباشد.
معمولا افراد تا زمانی که قصد خروج از مرزهای کشور را نداشته باشند از ممنوع الخروج شدن خود مطلع نمی شوند . این اقدام قانونی چه از جانب دادگاه چه از طرف اداره اجرای ثبت به فرد اطلاع داده نمی شود.
ممنوع الخروجی افراد انواع مختلفی دارد ، از جمله آنها می توان به ممنوع الخروج کردن همسر، ممنوع الخروج کردن بابت مهریه ، ممنوع الخروج کردن به علت بدهی و … اشاره کرد .
برای اطلاع بیشتر میتوانید با بهترین وکیل شیراز غلامحسین خلیفه وکیل پایه یک دادگستری شیراز در ارتباط باشید .
هر کدام از این ممنوع الخروج ها از طرف اداره دولتی خاص و با اهداف معینی برای فرد ایجاد می شوند. پرداختن به تمام جنبه های مربوط به ممنوع الخروج کردن افراد در یک محتوا امکان پذیر نیست .
در ادامه مطالب به یکی از انواع ممنوع الخروج کردن همسر می پردازیم.
البته برای ممنوع الخروج کردن همسر می توانید با وکیل دادگستری مشورت کنید. وکیل دادگستری با داشتن وکالت نامه وکلای دادگستری می تواند زن را ممنوع الخروج کند ، اما برای ممنوع الخروج کردن مرد ، حتما به وکالت نامه محضری نیاز است و تنها با داشتن وکالت دادگستری نمی تواند مرد را ممنوع الخروج کند.
بر اساس قانون اساسی ، برخی افراد به علت شرایط ویژه حقوقی که برای آنها پیش می آید از طرف دولت ممنوع الخروج می شوند ، این شرایط یا گذرا و موقتی است و یا اینکه تا دولت صلاح بداند ادامه خواهد داشت .
غلامحسین خلیفه به عنوان یکی از بهترین وکیل ملکی در شیراز میباشد ، که شما همراهان عزیز میتوانید برای مشاوره با ما در تماس باشید .
-بدهکاران مالیاتی
-افرادی که به واسطه رأی دادگاه یا اجرای ثبت اسناد و املاک کشور بدهکار به شمار می آیند.
-دختر مجرد زیر 18 سال و یا زن شوهردار
-مردی که همسر او مهریه اش را به اجرا گذاشته
قوانین مربوط به ممنوع الخروج کردن همسر
بر اساس قانون اساسی در ایران ، زنان متأهل ، بدون اذن شوهر نمی توانند گذرنامه دریافت کنند . حتی اگر این زنان پاسپورت داشته باشند به اجازه همسر خود نیاز دارند.
در صورتی که شوهر آنها راضی به خروج از کشور نباشد ، شوهر می تواند همسر را ممنوع الخروج کند. متاسفانه حتی اگر دختر در زمان مجردی پاسپورت داشته باشد و یا حتی بعد از ازدواج به اذن شوهر خود گذرنامه دریافت نماید مرد می تواند وی را ممنوع الخروج کند .
زن در حالی می تواند بدون اذن شوهر خود از کشور خارج شود که از همسر خود رضایت محضری داشته باشد. اما متاسفانه چنین قانونی در رابطه با مردان وجود ندارد و هر زمان که بخواهند می توانند بدون اجازه گرفتن از همسر خود کشور را ترک کنند.
لازم به ذکر است بر اساس همین قوانین دو دسته از مردان قادر به ممنوع الخروج کردن همسر خود نیستند. مردانی که در خارج از ایران اقامت دارند و مردانی که اصل شناسنامه خود را ندارند نمی توانند همسر خود را ممنوع الخروج کنند. به علت وجود این کاستی ها در قانون اساسی بهتر است هنگام ازدواج در عقدنامه قید شود که زن می تواند به هر مدت و هر مقصدی که خودش بخواهد کشور را ترک کند.
همچنین برای اینکه خانم ها بتوانند از این حق بهره مند شوند باید از همسر خود وکالت بلاعزل جهت اخذ و تمدید گذرنامه دریافت کنند زیرا که تنها قید شدن این شرط در عقدنامه از نظر مقررات اداره گذرنامه کافی نیست. با استفاده از این وکالت نامه نیازی به اجازه ی محضری شوهر برای دریافت گذرنامه نخواهد بود. تنها در این حالت شما می توانید هر زمان که می خواهید به هر نقطه این کره خاکی سفر کنید.
متاسفانه در قانون اساسی نکاتی وجود دارد که پیش از ممنوع الخروج کردن همسر باید نسبت به آنها آگاهی داشته باشید، زیرا که بدون دانستن این قوانین ، شما نمی توانید با موفقیت همسر خود را ممنوع الخروج کنید.
دقت داشته باشید اگر شغل شوهر شما به گونه ای است که مجبور به خروج از کشور است ، پس از درخواست ممنوعیت خروج از کشور به استناد رأی وحدت رویه ، این ممنوع الخروجی لغو خواهد شد زیرا که در پی ممنوع الخروجی وی دچار ضرر مالی و آسیب جدی در شغل خود می شود به همین جهت است که درخواست شما لغو خواهد شد.
در حالتی دیگر اگر همسر خود را در ازاء دریافت مهریه ممنوع الخروج کنید ، در صورتی که ایشان توانست بدهی خود را بپردازد این حکم نیز لغو خواهد شد.